2008. január 29., kedd

Töltött húsrolád

Hozzávalók: 1 kg darált hús, 2 db szikkadt zsemle, 1 nagyobb cukkíni, 2 csokor kapor, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 vöröshagyma, 2 db tojás, mustár, őrölt majoránna, só, bors.

Elkészítése: Összedolgozzuk a darált húst a beáztatott, kifacsart zsemlékkel, a tojással, az összezúzott fokhagymával, és az apróra vágott, olajban vagy zsírban megpárolt hagymával. Ízesítjük egy-két kanál mustárral, sóval, borssal, őrölt majoránnával. A lereszelt cukkínit összekeverjük az apróra vágott kaporral és a tejföllel, sóval, s ízesítjük borssal. A darált húsos masszát zsírral vagy olajjal megkent alufóliára helyezzük, és lehetőleg másfél-két centi vastagra kinyújtjuk. A tejfölös, kapros cukkínit rákenjük a húsra. Óvatosan föltekerjük, a végeit alaposan összenyomkodjuk, vizes kézzel megformázgatjuk, és olajjal vagy zsírral kikent tűzálló tálba fektetjük. A tetejét meglocsoljuk olajjal, kevés vizet vagy húslevest öntünk alá, és előmelegített sütőben, közepes lángon, hatvan percig, időnként a saját levével locsolgatva megsütjük.

Tálalása: Szeletelve, francia salátával vagy friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: