2008. január 27., vasárnap

Sajtos, töltött burgonya

Hozzávalók: 4 db nagy burgonya, 40 dkg darált csirkemell, 10 dkg reszelt parmezán, 1 db tojás, zsír, olaj, vaj vagy margarin, só, bors.

Elkészítése: A héjas burgonyákat tizenöt-húsz percig előfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a héját, és vastagabb szeletekre vágjuk. Vajjal, zsírral vagy olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Forró zsiradékon - esetleg kiolvasztott füstölt szalonna zsírján - a darált húst tíz percig pirítjuk, megszórjuk sültcsirke fűszerkeverékkel, borssal, pici őrölt majoránnával, belekeverjük a felvert tojást, és a burgonyaszeletekre halmozzuk. A tetejét beszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, és szép pirosra megsül.

Tálalása: Tálaláskor apróra vágott petrezselymet szórjunk rá. 

Köretnek: Savanyú káposztát, gyümölcskompótot vagy párolt almát kínáljunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések: