2008. január 18., péntek

Spenótos tepsis burgonya

Hozzávalók: 6-8 db nagyobb burgonya, 30 dkg csirkemellfílé, 30 dkg spenót, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg mozzarella, 1 db paradicsom, 1 kis pritamin vagy kaliforniai paprika, 15 dkg feta sajt, só, bors, olaj vagy vaj.

Elkészítése: A burgonyát sós vízben megfőzzük, lehúzzuk a héját, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kissé kívájjuk. Kevés olajon vagy vajon megsütjük a felcsíkozott, csirkefűszerrel beszórt csirkemellet, a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megmosott, lecsepegtetett spenótlevelet. Sóval, összezúzott fokhagymával ízesítjük. A burgonyák felét megrakjuk csirkehússal, paradicsommal és mozzarellával, a másik felét párolt spenóttal, apróra vagdosott paprikával és feta sajttal. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, előmelegített sütőben nyolc-tíz perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.

Tálalása: Friss bazsalikommal díszítve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések: