2011. április 22., péntek

Kukoricás szalonnás muffin

Hozzávalók: 20 dkg kukorica konzerv, 15 dkg vékony szelet húsos szalonna, 25 dkg liszt, 12,5 dkg reszelt sajt, 1 csomag sütőpor, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 2db tojás, 2,5dl kefír, 0,8dl növényi olaj.

A sütőt 200 fokra hevítem, a sütőformát kivajazom. A kukoricát lecsepegtetjük, a szalonnát csíkokra vágom és lepírítom és hagyom kihülni. A lisztet, sajtot, szódabikarbónát, sütőport és a sót összekeverem. Felverem a tojásokat és hozzáadom a kefírt és az olajat. Csomómentesre keverem. Összekeverem a lisztes keveréket és a tojásosat. A muffin formákat 3/4-részig töltöm meg és 20-25 percig sütöm. Krumplifőzeléket ajánlok mellé.

Nincsenek megjegyzések: