2011. április 22., péntek

Kocsmáros tokány

Hozzávalók: 100 g bacon szalonna, 500 g sertés szűz, 50 g olaj, 100 g vöröshagyma, 100 g gomba, 50 g marhanyelv, 100 g sonka, 1/2 dl tejszín, 20 g mustár, 1/2 fehérbor, só, őrölt bors, 250 g gyufatészta, 20 g vaj.

A bacon szalonnát gyufaszál nagyságúra, a lehártyázott sertés szüzet hosszúra, kisujjnyi vastagságúra, a vöröshagymát szeltekre, a sonkát, a főtt marhanyelvet szintén gyufaszál nagyságúra, míg a gombát cikkekre vágjuk. Ha már minden együtt van már készíthetjük is. A serpenyőben, kevés olajban a csíkokra vágott bacon szalonnát üvegesre hevítjük. Rátesszük a szeletelt vöröshagymát és átpároljuk, majd a metélt sertés szűzzel együtt pirítjuk. Ha a hús már félpuha hozzákerül a cikk gomba. Sózzuk, borsozzuk. Ha a tokány felpuhult, mustárt, tejszínt, fehérbort adunk hozzá. Tartalmas sűrű szaftos tokányt kapunk, melyet a pikáns íz jellemez. Metélt sonkával és marhanyelv csíkokkal megszórva tálaljuk. Forró vajon átforgatott, picit megsózott kifőtt gyufatésztát adjunk köretként a tokány mellé.

Nincsenek megjegyzések: