Hozzávalók: császárszalonna (30-40 dkg), makaói vörös hagyma (30-40 dkg), trappista sajt 20 dkg, fél csomag csőtészta, tejföl 2 dl, ízlés szerint: bors, kakukkfű, majoránna, bazsalikom.
A császárszalonnát apró csíkokra vágjuk és lassú tűzön elkezdjük párolni. Rögtön hozzáadjuk a fűszereket, hogy az íz jól átjárja a szalonnát. Nem kell megpirítani csak enyhén üvegesre sütjük/pároljuk.Semmiféle egyéb zsiradék nem kell alá. Miután a szalonna eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk az apróra szeletelt hagymát és elkezdjük együtt dinsztelni. Addig pároljuk/sütjük együtt, amíg a hagyma üveges nem lesz. (Persze itt leginkább ízlés szerint járjunk el.) Közben a vizet feltesszük forrni a spagettinek. Ha elkezd forrni beletesszük a spagettit és megfőzzük. (ne felejtsünk el a vízbe egy kis sót és olajat rakni, hogy a tészta ne ragadjon össze). A megfőtt spagettit csöpögtessük alaposan le és keverjük össze a hagymás szalonnával majd adjuk hozzá a 2 dl tejfölt és ismét keverjük össze.
2011. április 22., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése