Hozzávalók: 8 szelet bacon, 4 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, 5-6 nagyobb krumpli, 15 dkg penne tészta, 15 dkg trappista sajt, 1 kis fej hagyma, fűszerek, ízlés szerint.
A kockára vágott krumplit és a penne tésztát fövő sós vízbe tesszük. A hagymát üvegesre sütjük, majd a felkockázott bacon szalonnát az olajon és hagymán megpirítjuk. Hozzáöntjük a 2 dl főzőtejszínt, majd elkeverjük benne a vegetát, pirospaprikát, őrölt borsot és a majoránnát. Ha a szósz besűrűsödött, elzárjuk. Egy jénai tál aljára csíkokban bacon szalonnát rakunk, és ráöntjük az előzőleg összekevert krumplit, tésztát és szószt. Reszelt sajttal megszórjuk, majd lefedés nélkül a sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.
2009. június 30., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése