2009. június 28., vasárnap

Betyárkrumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 dkg vöröshagyma, őrölt bors, só, 50 dkg füstölt sonka, 50 dkg füstölt kolbász, 30 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint ételízesítő.

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és bevagdaljuk, kakastaréjt készítve belőle. Az így elkészített darabokat a tepsi aljára rendezzük. Befedjük a már megtisztított vöröshagymákból szeletelt karikákkal, majd erre helyezzük a meghámozott és felkarikázott nyers burgonya harmadát. A burgonyasort ízlés szerint fűszerezzük, ezután a kolbászkarikákkal befedjük. Fölé hagymakarikákat sorakoztatunk, majd ismét a burgonyakarikák következnek. Fűszerezünk, ezután a feldarabolt füstölt oldalas vagy a vékony szeletekre vágott füstölt sonka következik, majd a hagymakarikák, és végül a burgonya, amit természetesen megfűszerezünk. Az így előkészített ételt beborítjuk alufóliával, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1-1,5 óráig sütjük. A végén levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a tetején lévő burgonya egy kis színt kap. Ha megpirult, akkor tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: