Hozzávalók: 1 kg gyümölcs (meggy, szilva, sárgabarack, őszibarack, nektarin), 2 l folyadék (befőtt leve, hozzáillő szörp, víz, Sangria vegyesen), citromlé, édesítőpor ízlés szerinti mennyiségben, 1 kis pohár natúr joghurt, 2 evőkanál keményítő, egész fahéj, szegfűszeg.
A gyümölcsöket előkészítem: ha van közöttük konzerv vagy befőtt, akkor lecsöpögtetem, a levét felfogom, a friss gyümölcsöket kimagozom, és feldarabolom. (Nagyjából azonos méretű darabokra szoktam vágni őket.) A befőtt(ek) levét, szörpöt, Sangriát, vizet, citromlevet, fahéjat, szegfűszeget beleöntöm a fazékba, elkezdem főzni, és sorra rakom bele a gyümölcsöket - a keménységüktől függően (kemények először). Amikor felforrt, és a gyümölcsök már félig elkészültek (ez néhány pillanat műve), akkor megkóstolom, teszek bele cukrot vagy édesítőt (én inkább pikáns-savanykásan szeretem), aztán a keményítőt kevés hideg (!) vízzel csomómentesre keverem, és a leveshez adom. Felforralom, majd leveszem a tűzről, és hozzáadom a joghurtot (először kikeverem a joghurtot egy habverővel, szedek hozzá egy, majd még egy szedőkanállal a forró levesből – hőkiegyenlítés -, hogy ne kapja össze a joghurtot), és hagyom kihűlni.
2009. július 17., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése