2009. augusztus 28., péntek

Mindent bele savanyúság

Hozzávalók: egy zárható tetejű vödör (min.5 l), 2 l víz, 2,5 dl 20%-os ,vagy 0,5 l 10%-os ecet, 3 teáskanál borkénsav, 3 tkan. Na-benzonát, 3 tkan. szódabikarbóna, 30 dkg cukor, 1 marék só, szemesbors, köménymag, mustármag, babérlevél, kapor.

Nem kell felforralni. A hozzávalókat a vödörbe tesszük,a fűszerekből annyit amennyi jó esik. Ebbe a lébe dobálunk mindenféle zöldséget pl: uborka, karfiol, zöldparadicsom, stb. ki mit szeret. Telirakjuk, hogy ellepje a lé, lezárjuk. Kb 1 hónapig hideg helyre tesszük, utána fogyasztható, és mindig utántölthető a zöldségekkel ha kifogy!

Nincsenek megjegyzések: