2009. augusztus 28., péntek

Mennyei bárányborda márványsajtos sárgabarack salátával

Hozzávalók: 4 szelet bárányborda a csonttal együtt, 1 kg érett sárgabarack, 1 teáskanál worcestershire-szósz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál vörösborecet, 1 dl fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma, 10 dkg rokfort sajt, 10 dkg mandula, 10 evőkanál tejföl, 3 evőkanál tárkony ecet, 3 csipet őrölt fehérbors, 4 cl mézes barackpálinka.

Elkészítés
1. A páchoz 6 sárgabarackot kimagozunk és felaprítunk, majd összekeverjük 1 teáskanál worcestershire-szósszal, 2 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál vörösborecettel, 1 dl fehérborral, 2 gerezd összezúzott fokhagymával, 3 szál kis darabokra aprított újhagymával és egy késhegynyi fehérborssal.
2. A szeletelt bordákat kiklopfoljuk, mély tálba rakjuk, ráöntjük a pácot, hűtőbe rakjuk, és 2-3 napig pácoljuk.
3. A hússzeleteket az olajból kiszedjük, és a szeleteket az olajjal megkent alufólia fényesebb részébe csomagoljuk, 10-15 percig grillezzük. Majd kiszedjük a fóliából a grillrácson mindkét oldalukat megpirítjuk.
4. A meghámozott és kimagozott sárgabarackokat egy széles tálba rakjuk magházzal lefelé.
5. Összedolgozzuk a tejfölt, az ecetet, a pálinkát és a lereszelt sajtot, majd őrölt fehérborssal ízesítjük. Az öntetet a barackra öntjük, megszórjuk a durvára tört mandulával, hűtőben érleljük, majd a báránybordákkal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

még jó,hogy egyik étel sem kuktában készült.