2009. augusztus 13., csütörtök

Fahéjas-szilvás sütemény

Hozzávalók: 200 g cukor, 150 g vaj, 5 tojás, 300 g liszt, 1/2 csomag sütőpor, 600 g szilva, 1 evőkanál fahéj, 4 evőkanál cukor.

Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy jól kivajazott tepsibe simítjuk. A megmosott és leszárított szilvákat kettévágjuk, magjukat kivesszük. Egy tálban összekeverjük a fahéjat a 4 evőkanálnyi cukorral és ebbe beleforgatjuk a félbevágott szilvákat, majd szorosan egymás mellé rendezve rárakosgatjuk a tészta tetejére. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések: