2009. március 31., kedd

Pikáns csirkemellfilé

Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 2 evőkanál méz, 2 dl citromlé, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál szójaszósz, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál reszelt gyömbér, 1 fokhagyma, olaj a sütéshez.

Elkészítési mód: A csirkemell húst leszedjük a csontról és egy lapos tálba fektetjük. A mézet fellangyosítjuk, majd összekeverjük a citromlével, szójaszósszal, olajjal, gyömbérrel, citromhéjjal, az összezúzott fokhagymával, majd így öntjük a csirkemell darabokra. Lefóliázva a hűtőbe tesszük 3 órára. Ezután a húst kivesszük a tálból majd egy tepsibe tesszük amit az előmelegített sütőbe teszünk 30 percre és ropogósra sütjük. Közben kenegetjük a megmaradt szósszal.

Nincsenek megjegyzések: