2009. március 31., kedd

Gombás vagdalt másképp

Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 2 zsemle, 20 dkg gomba, 2 db tojás, szódavíz, 1 sárgarépa, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 1 kávéskanál mustár, 1 kávéskanál piros arany.

A zsemléket szódavízben megáztatjuk, a húshoz hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, majd a tojásokat, a reszelt hagymát, meg az ízesítőket. A zsemléket a szódavízből kiemeljük, de nem nyomkodjuk, összegyúrjuk. Az egyik kanál olajjal kikenünk egy püspökkenyér formát, a húst belerakjuk, belenyomkodjuk a gombákat, a tetejét a másik kanál olajjal megkenjük és forró sütőben 40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: