2009. március 31., kedd

Barátfüle - Lekváros derelye

Hozzávalók: 500 g fehérliszt, 2 tojás, szilvaíz, vagy akármilyen savanykás lekvár, prézli (dió, kokusz),vaj,fahéjas cukor.

A lisztből, tojásokból kis víz hozzáadásával, nem túl kemény tésztát gyúrunk. Miután megvan a tésztát kinyújtjuk, nem túl vékonyra és négyszögeket vágunk a derelyevágóval. Majd ezután mindegyik sarkába egy kis szilva ízet teszünk. Kettéhajtjuk, hogy egy háromszög legyen és ujjunkkal összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki az íz belőle, majd forró vízben beletesszük és kifőzzük. A prézlit vajban szép barnára pirítjuk és rászórjuk a barátfülekre. Fahéjas cukorral tálaljuk, de lehet cukorral összekevert dióval vagy kókusszal is beszórni.

Nincsenek megjegyzések: