Hozzávalók (4 személyre): 4 szelet 150 g-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkeménysajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, szőlő, 1 gerezd fokhagyma, só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonya köret.
Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a baconszalonnát, rátesszük a hússzeletre és behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki a húsból, hústűvel összetűzzük. Olajban minden oldalát jól átsütjük.Eltávolítjuk a hústűt, hasáb vagy pirított burgonyával, kevés hercegnő burgonyát is adhatunk mellé és idénysalátákkal tálaljuk. A maradék olajban megpirítunk pár paradicsom szeletet, megszórjuk liszttel, és azonnal felengedjük kevés csontlével. Hozzá rakunk pár szem szőlőt és egy gerezd zúzott fokhagymát, és a pecsenyelevet kiforralva a hús mellé tálaljuk.
2008. október 10., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése