2008. október 19., vasárnap

Rakott tarhonya

Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 25 zöldpaprika, 15 vöröshagyma, 15 paradicsom, 2 dl tejföl, 4 db főtt tojás, 2 pár virsli, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl olaj, pirospaprika, só, bors.

A tarhonyát kevés oljban aranysárgára pirítjuk, és dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát kis olajban megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, sózzuk borsozzuk (lecsót készítünk belőle). Amikor elkészült, belekeverjük a tejfölt. A virslit felkarikázzuk. Kivajazott tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya 1/3-át,rátesszük a lecsó felét, majd a karikára vágott tojás felét és a virsli felét, aztán megint a tarhonya, lecsó, tojás, virsli, végül tarhonya. A tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével, reszelt sajtot hintünk rá és jól átsütjük.

Nincsenek megjegyzések: