2011. február 15., kedd

Csokoládés krémes almás

Hozzávalók:
A piskótához: 4 tojás, 15 dkg cukor, 4 kanál víz, 10 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor.
A töltelékhez: 1.5 kg alma, 6-7 ek. cukor, 1 kk fahéj.
A krémhez: 2 csomag csokoládés pundingpor, 7 dl tej, 10 dkg vaj, 6 ek cukor.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük ezután hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kicsavarjuk. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Ráterítjük az almát, arra megint zsemlemorzsát szórunk. Elkészítjük a piskóta masszát és ráöntjük az almára majd 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kiborítjuk a tepsiből, és lehúzzuk róla a fóliát, az almát hagyjuk felül, arra tesszük a krémet. A krémhez a csokoládés pudingot a szokásos módon megfőzzük, amikor kihűlt hozzákavarjuk a vajat és rákenjük az almás töltelékre. Én a krémre olvasztott fehér csokoládét locsoltam, ezért kissé márványos lett a teteje.

Nincsenek megjegyzések: