A tésztához: 60 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só.
A töltelékhez: 2 dkg mazsola, 2 alma 15- 20 dkg, 4 dkg cukor, 1 csipet őrölt fahéj.
A szóráshoz: 8 dkg őrölt mák, 4 dkg cukor.
Az öntethez: 1/2 csomag hidegen kikeverhető, mogyorós krémpor, 1/2 liter tej.
A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük, majd meghámozzuk, összetörjük, és kihűtjük. A mazsolát kevés vízbe áztatjuk. Az almát megtisztítjuk, durvára lereszeljük, és összekeverjük a cukorral, fahéjjal, és a mazsolával. A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, és összegyúrjuk. A tésztából lisztezett kézzel kb. 15 db kis gombócot formázunk, amit jól ellapítunk és a közepébe kanállal beletesszük az almás tölteléket. Gombócnak formázzuk, és lisztezett tálcára tesszük. Bő, sós vizet forralunk, ebben kíméletesen főzzük a gombócokat 10 percet, majd szűrőkanállal kivesszük, langyos vízbe mártva leöblítjük. A darált mákot összekeverjük a cukorral, és beleforgatjuk a gombócokat. A krémport a tejjel habverővel jól elkeverjük, és a gombócok mellé kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése