2009. július 28., kedd

Zöldségragu petrezselyemmel és virslivel

Hozzávalók: 30 dkg borsó, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg burgonya, 3 pár virsli, 1 fej hagyma, petrezselyemzöld, tejföl, olaj, liszt, víz, só.

A borsót a sárgarépával egy kicsit megpárolom, majd felteszem főzni. Mikor félig megfőtt, hozzáöntöm a krumplit. Olajon megpirítom a hagymát és rádobom a karikákra vágott virslit. Kicsit hagyom pirulni a virslit, majd ízlés szerint meghintem petrezselyemzölddel. Hozzáadom a lisztet, és addig keverem, amíg szép barna nem lesz. Felöntöm annyi vízzel hogy sűrű maradjon a massza. A virslit hozzáöntöm a zöldségekhez. Annyi tejfölt adok hozzá, hogy főzelék állagú legyen.

Nincsenek megjegyzések: