2009. február 15., vasárnap

Palócleves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 50 dkg kockázott burgonya, 50 dkg kockázott pulykahús, 30 dkg zöldbab - lehet fagyasztott, vagy konzerv -, 2-3 gerezd fokhagyma, igény szerint pirospaprika, majoránna, só, őrölt bors, 1-2 babérlevél, 2 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, kevés olaj, esetleg 1 evőkanál tárkonyecet.

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, egy-két evőkanál vizet adunk hozzá, beletesszük a pirospaprikát, és egy-két perc múlva a kockára vágott pulykahúst. Picit saját levében pároljuk, majd felöntjük két és fél liter vízzel, és beletesszük a fűszereket. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a krumplit és kicsit később a zöldbabot. Amikor már minden puha, a lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.

Nincsenek megjegyzések: