2009. február 24., kedd

Almás tejberizs

Hozzávalók: 15 dkg rizs, 6,5 dl tej, 1 dl tejszín, 1 citrom, csipetnyi só, 3 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 3-4 db közepes méretű alma, eperszirup (elhagyható).

A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A tejet és a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, a citromhéjat és egy csipetnyi sót. Kis lángon, fedő alatt, gyakran kevergetve kb. 30-40 percig főzzük, a végefelé belekeverjük a 3 dkg cukrot és a 2 csomag vaníliáscukrot. Ha kész, fedő alatt melegen tartjuk.
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk őket. Meghintjük pár csepp citromlével.
Kb. 8-10 ek. vizet felteszünk főni 1 ek. cukorral, beleszórjuk az almakockákat és 3 percig pároljuk. Ha kész, hozzákeverjük a rizshez és kész.
Mi még epersziruppal turbóztuk, nagyon jó volt.

Nincsenek megjegyzések: