2009. január 15., csütörtök

Rakott spagetti

Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 40 dkg borjúhús(vagy ízlés szerinti darált hús), 2 db vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 6 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, pirospaprika, só, olaj.

Elkészítés: A spagettit sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük. Az apróra vágott hagymát olajban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a nagyon apróra vágott borjúhúst. Megsózzuk, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tesszük a spagetti felét. Ráhelyezzük a borjúhúst, tetejére rakjuk a vékony karikára vágott paprikát és paradicsomot. Befedjük a maradék tésztával és meglocsoljuk a hús levével. Közepes hőmérsékletű sütőben 15-20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: