2010. november 24., szerda

Sajttal és gombával töltött karaj

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csontos karaj, 20 dkg laskagomba, 20 dkg kéksajt, 2 gerezd fokhagyma, só, olaj.

A gomba szárát levágjuk, majd viszonylag nagy kockákra aprítjuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, lepirítjuk a gombát, sózzuk, és amikor a pirítás végén járunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Ha elkészült, félretesszük hűlni, közben lereszeljük a sajtot, aztán a kihűlt gombához keverjük. A karajt már eleve szeletelve kérjük a hentestől, úgy, hogy egy 15 dekás szelethez egy bordacsont tartozzon, majd felszúrjuk, körbesózzuk, és betöltjük az üregbe a sajtos-gombás tölteléket. Serpenyőben mindkét oldalát elősütjük, majd 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Petrezselymes burgonyapürét kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: