2009. október 4., vasárnap

Mákos krémes

Hozzávalók: piskóta 6 tojásból, 30 dkg darált mák, 2 tojás, 15 dkg margarin, 3 dkg porcukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 3 dkg liszt, rumaroma.

A krémhez: 4 dl tej, 1 vanília ízű pudingpor, 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin.

A mákot a két tojással, 15 dkg margarinnal és 3 dkg porcukorral jól kikavarjuk, hozzáadunk 2 dl tejet, a rumaromát, 1 csomag sütőport és 3 dkg lisztet. Egy tepsit kizsírozunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát. Elkészítjük a piskótatésztát. A tojás habot keményre verjük, a tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, összekeverjük a két részt és a lisztet meg a sütőport hozzáadjuk, és ráöntjük a mákos masszára. Forró sütőben (kb. 200 fok) tűpróbáig sütjük. Amikor a tepsiből kiborítjuk, a piskótatészta lesz alul. Miközben hűl, elkészítjük a krémet. Megfőzzük a pudingot. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megfőtt pudinghoz Az egészet a kihűlt tésztára kenjük. Tetejére csokimázat készítünk, és a kihűlt pudingra kenjük.

Nincsenek megjegyzések: