2009. október 15., csütörtök

Baconos-gombás fodrosmetélt

Hozzávalók: 20 dkg bacon, 40 dkg csiperkegomba, 25 dkg fodrosmetélt, 1 evőkanál olaj, 1 csomó petrezselyem, só, őrölt bors.

A bacont kb. 1 cm széles csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a szalonnát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, fedő nélkül zsírjára sütjük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna sós, és meghintjük őrölt borssal. Közben a fodrosmetéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a gombához adjuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, összeforgatjuk, és 1-2 percig összesütjük.

Nincsenek megjegyzések: