2011. április 28., csütörtök

Virslis kifli

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dkg élesztő, 1,5 dl olaj, 1 evőkanál só, 1 csomag (füstölt) virsli, 1 kis pohár (175 g) tejföl, 1 db tojás sárgája, 1 kávéskanál cukor.

3 dl langyos tejben, kevés cukorral, felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a tejet, majd a 1,5 dl olajat apránként. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától, puha tapintatú lesz. Letakarjuk a tésztát és meleg helyen 15-20 percig kelesztjük. A tésztát 3 részre osztjuk, mindegyiket lapos kerek lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk,(nyújtott háromszög) a virsliket is 8 darabba vágjuk. A cikkek vastagabb végére mustárt vagy ketchupot teszünk, rárakjuk a virslidarabot és feltekerjük. Már a kiflik felcsavarása közben begyújthatjuk a sütőt, és állítsuk 180 °C-ra, hogy mire elkészül egy tepsirevaló, bemelegedjen és be is tudjuk rakni. A tejfölbe alaposan elkeverjük a tojássárgáját. Az elkészült kiflidarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük a tojásos tejföllel és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A kiflik akkor jók, ha a tetejük szép piros lesz.

Nincsenek megjegyzések: